En giftig sanning av Camilla Sten

En giftig sanning av Camilla Sten är utgiven av Norstedts. Boken är den andra fristående delen om kriminalpsykolog Rebecca Lekman. Jonas af Wetterstedt kontaktar Rebecca Lekman för att rentvå sig själv. Han anklagades för att ha mördat sin flickvän Lina Gyllenborg fyra år tidigare men friades till polisens stora förtret. Jonas hävdar sin oskuld och Rebecca börjar undersöka fallet. Rebecca kämpar också med sitt äktenskap med Maria som bor i USA medan hon själv har bosatt sig hemma hos sina föräldrar i Stockholm. Oj, vilken spännande bok! Det är så många vändningar och överraskningar i handlingen att jag sitter på helspänn under hela läsningen. Jag vill fortsätta att läsa om Rebecca och fortsätta följa hennes tilltrasslade liv! Tack för boken Camilla och Norstedts!

Rebecca Lekman är kriminalpsykolog. Jonas af Wetterstedt kontaktar henne för att rentvå sig själv. Han anklagades för att ha mördat sin flickvän Lina Gyllenborg fyra år tidigare men friades till polisens stora förtret. Lina mördades brutalt och även om Jonas blev friad i rätten känner han att han inte friats i allmänhetens ögon. Jonas hävdar sin oskuld och Rebecca börjar undersöka fallet eftersom hon är i behov av pengar. Rebecca kämpar också med sitt äktenskap med Maria som bor i USA. När Rebeccas mamma blev sjuk åkte Rebecca hem till Sverige och är för tillfället bosatt hemma hos sina föräldrar i Stockholm.

Boken är den andra fristående delen om kriminalpsykolog Rebecca Lekman. Den första boken En farlig talang kan du läsa om här i Bokluckan. Camilla Sten har skrivit många böcker, även böcker för unga vuxna och du kan läsa om Midnattsblot här i Bokluckan. Det är den andra delen i Järvhögatrilogin.

Oj, vilken spännande bok! Det är så många vändningar och överraskningar i handlingen att jag sitter på helspänn under hela läsningen. Jag tycker om att läsa både om fallet och Rebeccas liv. Handlingen visar vad som kan befinna sig under en fasad när man skrapar på ytan. Detta är något som gäller fallet med Lina men också Rebeccas eget liv, i Sverige och i USA. Jag undrar vad finns under ytan hos folk i min omgivning…?

En annan del i handlingen som jag fastnar för är hur svårt det är att bli rentvådd i allmänhetens ögon i dagens skvalleröverflöd på internet. Spekulationer, lögner och funderingar lever kvar och utvecklas långt efter att det är juridiskt uppklarat. Det finns flera andra trådar i boken som tar upp viktiga ämnen; hur långt är någon beredd att gå för att skydda den man älskar, svartsjuka, otrohet och ren ondska är bara några exempel. Jag vill fortsätta att läsa om Rebecca och fortsätta följa hennes tilltrasslade liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *