Nattrov av Jeanette Bergenstav

Nattrov av Jeanette Bergenstav är utgiven av Norstedts. Boken är en fristående uppföljare till Syndoffer som du kan läsa om här på Bokluckan. Läsaren får följa frilansjournalisten Jennifer Sundin både i arbetet och i privatlivet. En ung man hittas naken och död på vägen mitt i vintern. Kort därefter försvinner en ung kvinna. Jennifer rapporterar om händelserna och samarbetar med polisen. Det blir en härva av lögner och dolda motiv i sökandet efter vad som hänt. Jennifer kämpar med att få ihop sitt privatliv, med barn varannan vecka, med arbetet. Det är en pulshöjande och medryckande deckare där mänsklighetens sämsta sidor visar sig, skriven på ett sätt så att det är svårt att släppa boken. Tack för boken Jeanette och Norstedts!

En ung man hittas naken och död på vägen mitt i vintern. Göteborgsförorten Torslanda hamnar i chock. Kort därefter försvinner en ung kvinna efter en utekväll. Jennifer Sundin, som är frilansjournalist, rapporterar om händelserna och pratar med personer i de drabbades närhet. Hon nystar vidare på egen hand men samarbetar också med polisen. Det blir en härva av lögner och dolda motiv i sökandet efter vad som hänt. Jennifer kämpar med att få ihop sitt privatliv, där hon har barnen varannan vecka, med arbetet. Samarbetet med exmannen fungerar inte alltid som hon önskar. Arbetet tar mer tid än hon tänkt och privatlivet blir ännu mer ansträngt.

Boken är en fristående uppföljare till Syndoffer som du kan läsa om här på Bokluckan. Läsaren får följa frilansjournalisten Jennifer Sundin både i arbetet och i privatlivet. Jag tycker om Jennifer som karaktär. Hon är mångbottnad, som människor är, med sina vardagliga bekymmer blandat med yrkesmässiga avväganden. Även de andra karaktärerna i boken tecknas på ett sätt så de känns levande och intressanta. Miljöerna är helt fantastiska. Även om jag inte kan Göteborg och dess omgivningar får jag tydliga bilder av hur det ser ut och jag kan föreställa mig hur allt går till i handlingen.

Det är en pulshöjande och medryckande deckare där mänsklighetens sämsta sidor visar sig. Girighet, avundsjuka och utanförskap är några av ämnena som vävs in i handlingen. Boken är skriven på ett sätt så att det är svårt att släppa den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *