Patient 43 av Kia Hedman

Jag har lyssnat på ljudboken Patient 43 av Kia Hedman, utgiven av Bookea där Callin Öhrvall Delmar är uppläsare. Ellinor och Edvin verkar vara det perfekta paret. De får en liten son, Leon, men han dör tragiskt i plötslig spädbarnsdöd. När även andra barnet Noel dör, börjar omgivningen titta misstänksamt på paret. Ellinor är övertygad om vad som hänt men blir tvångsvårdad på en psykiatrisk inrättning, där hon kämpar för att få omvärlden att förstå. Det är en gastkramande och ”in-under-skinnet”-hemsk bok där jag som läsare slängs mellan övertygelse i att jag vet vad som hände, till att jag inte förstår någonting. Tack för tipset Kia!

Ellior och Edvin verkar vara det perfekta paret. De får en liten son, Leon, men han dör tragiskt i plötslig spädbarnsdöd. När även andra barnet Noel dör, börjar omgivningen titta misstänksamt på paret. Ellinor är övertygad om vad som hänt men blir tvångsvårdad på en psykiatrisk inrättning, där hon kämpar för att få omvärlden att förstå.

Det här är en psykologisk thriller som är spännande och den går under skinnet på mig. Den belyser många olika saker, allt ifrån hur sorgearbete kan se ut till hur vardagen kan se ut på en psykiatrisk inrättning. Jag kastades mellan att tycka mig veta hur allt hängde ihop till att inte förstå någonting. Det som kryper under skinnet på mig är att nästan allt som händer i boken är något som skulle kunna hända vem som helst och karaktärerna är, till synes, som människor är mest. När jag läser finns mina sympatier hos en karaktär, sen skiftar det, det skiftar tillbaka tills att jag känner att jag är helt förvirrad. Slutet på boken är oväntat och lämnar ett gnagande obehag efter sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *