Imse Dumse som flugfångarmästaren med text av Mikael Johansson och bilder av Kristina Aspén

Imse Dumse som flugfångarmästaren med text av Mikael Johansson och bilder av Kristina Aspén är utgiven av Bokförlaget Spindeln. Boken är den fjärde om Imse Dumse, den röda lilla spindeln med åtta ben och som är nästkusin till Imse Vimse. I den här boken kommer Imse Dumse på en fantastisk idé där han kan fånga flugor på ett effektivt sätt, vilket han lyckas med. Det blir inte populärt bland de andra spindlarna och Flugbolaget får dessutom svårt att få arbetskraft. Det är en rolig text med flera finurligheter i språket inramat av Kristinas fantastiska bilder. Tack för boken Mikael och Kristina!

Boken är den fjärde om Imse Dumse, den röda lilla spindeln med åtta ben och som är nästkusin till Imse Vimse. I den här boken kommer Imse Dumse på en fantastisk idé där han kan fånga flugor på ett effektivt sätt. Han målar nätet i färgglada färger för att locka till sig flugorna. Han lyckas med sitt projekt och snart flyger flugorna rakt i munnen på honom. Det blir inte populärt bland de andra spindlarna som protesterar . Flugbolaget får dessutom svårt att få arbetskraft och Imse Dumse kan inte heller skicka flugorna han har överskott på, vilket gör att de andra spindlarna svälter.

Imse Dumse som flugfångarmästaren är den fjärde boken om Imse Dumse. Det är en rolig text med flera finurligheter i språket. Bara att säga ”Därför fick ingen fluga flyga där” är inte helt lätt. Hela handlingen är inramad av Kristinas fantastiska bilder. Bilderna förstärker texten och jag kan sitta och titta på bilderna länge för att leta detaljer och titta på figurernas ansiktsuttryck. När Imse Dumse beställer varor på nätet kommer de med Snigelposten som också har fått en egen hemsida, www.snigelposten.se. Även Flugbolaget har en egen hemsida, www.flugbolaget.se, och det har också FlugFångarnas Fria Företagare Förening, www.fffff.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *