Löpa varg av Kerstin Ekman

Löpa varg av Kerstin Ekman är utgiven av Albert Bonniers Förlag. Det är en lågmäld berättelse i ett tempo som speglar eftertänksamhet och betraktande av människor och natur. Ulf Norrstig är en pensionerad jägmästare från norra Hälsingland som lever nära naturen i ett litet samhälle. En dag möter han en varg och någonting inom honom förändras. Han börjar se jakten, naturen och jaktlaget i ett nytt sken. I skenet av sina nyvunna insikter börjar han minnas det som varit. Det är en otroligt finstämd berättelse med ett språk som känns exklusivt och välbalanserat. Trots den behagliga rytmen ryms många brännande frågeställningar.

Ulf Norrstig är en pensionerad jägmästare från norra Hälsingland som lever nära naturen i ett litet samhälle. Han bor med sin fru Inga och en hund. Ulf firar sin 70-årsdag där han blir ordentligt uppvaktad, något han inte är speciellt förtjust i . En dag möter han en varg och någonting inom honom förändras. Ulf har svårt att sätta ord på vad som händer. Han börjar se jakten, naturen och jaktlaget i ett nytt sken. Ulf har jagat sedan han var väldigt ung och han har skrivit jaktdagböcker där mycket finns dokumenterat. I skenet av sina nyvunna insikter börjar han minnas det som varit.

Det är en lågmäld berättelse i ett tempo som speglar eftertänksamhet och betraktande av människor och natur. Läsaren får genom Ulfs ögon ta in omgivningarna, både djur och människor. Det är en otroligt finstämd berättelse med ett språk som känns exklusivt och välbalanserat utan att det blir högtravande och svårläst. Jag njöt av läsningen och levde med i Ulfs liv som om jag svävade över berättelsen. Trots den behagliga rytmen ryms många brännande frågeställningar som dels är allmängiltiga och dels specifika för landskap som ligger betydligt längre norrut är där jag befinner mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *