Outsäglig sorg och saknad av Emma Gustafsson

Outsäglig sorg och saknad av Emma Gustafsson är utgiven av Norstedts. Boken är Emmas debutroman. Fia är snickare men inkomsten är inte så stor. Därför hyr hon ut sin stuga i Närke. Själv bor hon och dottern Lo i ladan bredvid. Det är Jan-Erik Swedin, en känd författare, som hyr stugan hela sommaren. Janne, som han kallas, har mist hela sin familj i en tragisk olycka. Han försöker nu skriva en bok om sorgen. Det går inget vidare, dels för att han har svårt att få till historien men också för att Lo gärna tillbringar tid med honom. Även Fia och Janne kommer närmare varandra vilket sker trevande och osäkert. Det är en finstämd berättelse om sorg, saknad, att gå vidare och att våga stå upp för det man vill göra. Jag tyckte väldigt mycket om boken och jag läste ut den snabbt. Tack för boken Emma och Norstedts!

Fia är snickare och hon drömmer om att få göra möbler men inkomsten är inte så stor. Därför hyr hon ut sin stuga i Närke. Själv bor hon och dottern Lo i ladan bredvid där även snickeriverkstaden finns. Det är Jan-Erik Swedin, en känd författare, som hyr stugan hela sommaren. Janne, som han kallas, har mist hela sin familj i en tragisk olycka, fru och tre söner. Han försöker nu skriva en bok om sorgen och minnas sin familj. Det går inget vidare, dels för att han har svårt att få till historien men också för att Lo gärna tillbringar tid med honom. Även Fia och Janne kommer närmare varandra vilket sker trevande och osäkert.

Boken är Emmas debutroman. Emma jobbar som översättare och lektör och har alltid drömt om att bli författare. Det är en finstämd berättelse om sorg, saknad, att gå vidare och att våga stå upp för det man vill göra. Sorg och saknad innefattar de som dör men även de som försvinner men fortfarande lever. Det är inte alltid lätt att stå upp för det man vill göra, i synnerhet om det inte går i linje med det man tidigare gjort. Att stå upp för sig själv för mig innebär att göra det man vill göra och tror på men även vara den man vill vara. Det låter självklart och enkelt men är inte alltid det. Berättelsen om Fia, Lo och Janne gestaltar detta på ett inkännande sätt. Jag tyckte väldigt mycket om boken och jag läste ut den snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *