Hennes vilda längtans blomma av Kukkamariia Valtola Sjöberg

Hennes vilda längtans blomma av Kukkamariia Valtola Sjöberg är utgiven av Visto Förlag. Handlingen utspelar sig mellan åren 1791-1793 i Åbo. Elisabeth Lorentz vill få ut mer av livet än att bara gifta sig och få barn. Hon hjälper sin far som är klockare när han är sjuk. Eftersom det är olagligt för kvinnor att arbeta är hon utklädd till man. Jakob Wilde är stadens berömde sjökapten och en hett eftertraktad ungkarl. Han är dock inte så intresserad av att binda sig. Det händer farliga och oroväckande saker i staden och Elisabeth och Jakob hamnar ofrivilligt mitt i händelsernas centrum. Boken är en finstämd historisk roman där kvinnors frigörelse, spännande äventyr och kärlek blandas på ett intressant och fängslande sätt. Tack för boken Kukkamariia!

Handlingen utspelar sig mellan åren 1791-1793 i Åbo i Finland. Elisabeth Lorentz, som kallas Lisa, vill få ut mer av livet än att bara gifta sig och få barn, vilket alla förväntar sig av henne. Hon hjälper sin far som är klockare när han är sjuk och hon trivs med att arbeta även om anledningen är tråkig. Hon är utklädd till man för det är olagligt för kvinnor att arbeta. Jakob Wilde är stadens berömde sjökapten som har seglat över många hav och uthärdat stormar och andra vedermödor. Han är en hett eftertraktad ungkarl i Åbo och många mammor introducerar gärna sina döttrar för honom. Han är dock inte så intresserad av att binda sig. Det händer farliga och oroväckande saker i staden och Elisabeth och Jakob hamnar ofrivilligt mitt i händelsernas centrum samtidigt som de dras till varandra.

Kukkamariia är född i Helsingfors men uppvuxen i Sverige. Hon är ett stort Jane Austen-fan och inspireras av henne i sina verk. Jag kan se Kukkamariias inspiration i Hennes vilda längtans blomma; romantiken, den historiska handlingen och starka kvinnor som strider för att nå sina drömmar. Boken är en finstämd historisk roman där kvinnors frigörelse, spännande äventyr och kärlek blandas på ett intressant och fängslande sätt.

Jag tycker väldigt mycket om både Lisa och Jakob. De levde i en tid då könsrollerna var starka och självklara men de ville något annat med sina liv. Jag tycker att Kukkamariia beskriver slutet av 1700-talet på ett uttrycksfullt sätt där flera av tidens utmaningar beskrivs målande. Jag tycker också att hon förmedlar tidlösa dilemman, att vilja följa sina drömmar och att ha möjligheten att tänka fritt, på ett engagerande och pricksäkert sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *