Skuggbarnen i parken av Ingrid Ljungström

Skuggbarnen i parken av Ingrid Ljungström är utgiven av Visto Förlag. Åke och Maggan flyttar till Kalmarsvik med sina barn, tvillingarna Lars och Anna. Åke är sjökapten och tillbringar mycket tid hemifrån. Maggan är lärare och ska börja arbeta på skolan i Kalmarsvik. Lars och Anna ska börja i trean efter det långa, härliga sommarlovet. När Maggan, Lars och Anna utforskar parken nära deras nya boende försvinner barnen spårlöst. Det visar sig att det har hänt förut. Boken är tänkt för åldrarna 9-12 år och det är en spännande, mystisk och dramatisk bok som verkligen sätter fart på den egna fantasin. Tack för boken Ingrid och Visto Förlag!

Åke och Maggan flyttar från Gävle till den mindre hamnstaden Kalmarsvik med sina barn, tvillingarna Lars och Anna. Åke är sjökapten och tillbringar mycket tid hemifrån eftersom han åker på långresor. Han drömmer om att få ett arbete på kontoret i Kalmarsvik så att han slipper att vara ifrån sin familj. Maggan är lärare och ska börja arbeta på skolan i Kalmarsvik. Lars och Anna ska börja i trean efter det långa, härliga sommarlovet. Barnen börjar utforska sin nya hemstad och tycker det är tråkigt att de inte hittar några barn. Åke ger sig iväg på en tremånaderstur på sjön. Resten av familjen fortsätter att undersöka staden. När Maggan, Lars och Anna utforskar parken nära deras nya boende försvinner barnen spårlöst. Det visar sig att det har hänt förut.

Boken är tänkt för åldrarna 9-12 år men jag tycker att den fungerar bra både till yngre och äldre barn. Jag tycker att en vuxen med fördel kan läsa högt ur boken tillsammans med barnen. Det är en spännande, mystisk och dramatisk bok där det händer oväntade saker. Historien sätter verkligen fart på den egna fantasin med tanke på att det overkliga, andra sidan, en parallell värld, eller vad vi nu väljer att kalla det, blir så levande i berättandet. Jag tycker Ingrid får till lagom spänning för åldersgruppen med detaljer som barnen kan känna igen sig i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *