Brottstycke av Maria Richardsson

Brottstycke av Maria Richardsson är utgiven av Word Audio Publishing International. Det startar en skrivarkurs i Kinna och Hannah, Jack och Leif har anmält sig till den av olika anledningar. Hannah drömmer om att bli journalist och hon får psykologen Jack och före detta polisen Leif med sig i ett projekt där de ska göra en crimepodd. Ett gammalt mord i Skene och ett mord som nyligen uppdagats i Sätila blir de två första fallen de undersöker. Boken är en spänningsroman med feelgoodinslag där människors utsatthet beskrivs på flera sätt. Svartsjuka, begär, relationsproblem och drömmar vävs in i handlingen. Jag tyckte om att läsa om Hannah, Jack och Leif och deras samarbete och vänskap. Tack Maria och Word Audio Publishing International!

Det startar en skrivarkurs i Kinna och Hannah, Jack och Leif har anmält sig till den av olika anledningar. Hannah drömmer om att bli journalist och hon vill lära sig hur hon kan utveckla sitt skrivande för att kunna få jobb. Hon får med sig psykologen Jack och före detta polisen Leif i ett projekt där de ska göra en crimepodd. Jack och Leif är till en början skeptiska men går till slut med på att göra ett försök. Ett gammalt mord i Skene och ett mord som nyligen uppdagats i Sätila blir de två första fallen de undersöker. De hjälps åt för att hitta nya fakta i fallen.

Maria Richardsson är född 1971 och hon är författare, skrivcoach och lektör. Hon bor utanför Skövde med man och två barn. Debuten som författare var 2017 med boken Den blomstertid nu kommer. Brottstycke är hennes sjunde bok. Fem av böckerna är deckare och två böcker är för unga vuxna.

Boken är en spänningsroman med feelgoodinslag där människors utsatthet beskrivs på flera sätt. Jag tycker att feelgoodinslagen finns i beskrivningarna om hur Hannah, Jack och Leif umgås och samarbetar. Spänningen ligger till största delen i sökandet efter svar om de två morden men även kring hemligheter som anas hos Jack.

Svartsjuka, begär, relationsproblem och drömmar vävs in i handlingen. Det ruvar också hemligheter hos flera av karaktärerna. Jag tyckte om att läsa om Hannah, Jack och Leif och deras samarbete och vänskap. De är tre helt olika karaktärer men kompletterar och utmanar varandra. Jag gillar också inramningen genom skrivkursen. Förhoppningsvis finns det en fortsättning för crimepodden Brottstycke Mark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *